13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:57
No menu items!

Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu de la PSD, validat la ANRE

spot_img

Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretar general al PSD, a fost validat de Parlament la Agenția Națională pentru Reglementare în Energie.

Contestat de opoziție pentru că are studii mecanice în agricultură și firmă în acest domeniu, Alexandru Stănescu a fost validat de plenul Parlamentului, în Comitetul de Supraveghere ANRE, cu 233 de voturi „pentru” și 120 „contra”.

Alexandru Stănescu este și fratele unuia dintre cei mai importanți lideri ai PSD, Paul Stănescu. El a fost și deputat PSD, si președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020.

Stănescu a lipsit de la ședința de plen și de la ședința comisiilor de specialitate în care ar fi trebuit audiat. Comisiile au dat raport favorabil în abesența sa, cu votul parlamentarilor PSD, PNL și UDMR.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care n-au mai avut locuri pe listele de parlamentari”, a declarat, luni, președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Cristina Prună de la USR a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului.

„Ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupr investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei”, a afirmat Prună.

M. Nedelcu