14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:02
No menu items!

PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor: „Fiecare zi cu Ghinea înseamnă pierderi imense din fondurile europene”

spot_img

Parlamentarii PSD au depus, miercuri, o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Moțiunea este legată de nemulțumirea reprezentanților PSD cu privire la faptul că PNRR nu a fost dezbătut și cu celelalte formațiuni politice din Parlament, dar și de modul în care ministrul Investițiilor a reprezentat România la Bruxelles. Nemulțumirile sunt legate și de faptul că țara noastră nu a reușit să atragă fonduri pentru industria agricolă.

“Ce blestem pe această țară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf! Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene și scufundarea în abisul austerității. Absorbția curentă este la pământ, Planul Național de Redresare și Reziliență este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea”, susțin social democrații.

Ei atrag atenția că România este la un pas de a avea dezangajare masivă de fonduri, mai ales pe sectorul apă-canal și pe cel al deșeurilor, suma depășind 900 milioane euro, iar planul depus la Bruxelles de actuala Putere este un plan care distruge România pentru următorii 5 ani.

“Ministru Ghinea a recunoscut nonșalant că nu a citit tot planul, pe care l-a trimis la Bruxelles după ce l-a ținut la secret. Nici măcar nu a fost interesat ce depune, în afară de paginile în care a prevăzut alocări impresionante pentru firmele de casă sau pentru administrațiile conduse de reprezentanții actualei puteri”, menționează PSD.

Moțiunea urmează să fie dezbătută și votată la o dată ulterioară.