17.8 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022 - 13:59
No menu items!

VIDEO/ Intervenție în forță la Bistrița-Năsăud. Un bărbat a amenințat că se aruncă în aer, într-o mașină

spot_img

Luptătorii trupelor speciale au prevenit, miercuri, o tragedie în municipiul Bistrița. Au intervenit în forță pentru a imobiliza un bărbat care a vrut să arunce în aer o mașină.

Bărbatul, de 73 de ani, s-a închis în propriul autoturism cu o butelie și a amenințat că se aruncă în aer, în fața Instituției Prefectului, din cauză că nu poate intra în posesia unor suprafețe de teren de pe raza comunelor Bistrița Bârgăului și Cetate.

“La fața locului au fost dirijate imediat mai multe echipaje de la Ordine Publică și Rutieră care au asigurat și delimitat perimetrul și au evacuat autovehiculele din apropiere. În zonă au fost direcționate echipe de jandarmi, precum și echipaje medicale”, a transmis Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

După aproape trei ore, timp în care bărbatul a refuzat orice negociere, „mascații” au intrevenit în forță. Unul dintre ei a spart un geam de la mașină, iar altul l-a tras afară, imobilizându-l.

Acesta a fost luat pe sus și dus la o ambulanță SMURD, prezentă la fața locului, și transportat ulterior la spital.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă la distrugere, iar în funcție de probatoriul administrat vor fi luate măsurile legale”, au mai precizat reprezentanții Poliției.