3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 10:04
No menu items!

PSD a cedat în fața PNL și a lui Iohannis bătălia pentru fixarea datei alegerilor

spot_img

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că PSD a pierdut majoritatea în Biroul permanent al Senatului din cauza dezertării senatorului Ion Ganea. Ca urmare a pierderii majorității, Grindeanu susține că PSD nu poate pune pe ordinea de zi proiectul de lege care dă Parlamentului puterea de a stabili data alegerilor parlamentare.

Proiectul de lege, inițiat și votat de PSD, a fost atacat de președintele Klaus Iohannis la CCR. Curtea Constituțională a decis că proiectul este constituțional, dar președintele Iohannis l-a retrimis Parlamentului pentru reanalizare. PSD a susținut permanent că vrea să adopte rapid proiectul în forma inițială, ceea ce l-ar obliga pe președinte să îl promulge, dând astfel majorității PSD din Parlament posibilitatea de a stabili o altă dată a alegerilor decât 6 decembrie.

„Din câte ştiu acolo, la Biroul permanent al Senatului, a existat o situaţie cu un membru PSD care în această perioadă, ieri şi azi, a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. În paranteză fie spus, acel membru al BP din Senat nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuza să îţi mai faci munca pentru care ai fost ales pentru 4 ani e cale lungă. Faptul că organizaţia judeţeană Tulcea nu l-a mai pus pe un loc eligibil nu înseamnă că nu trebuie să vii la muncă sau nu înseamnă neapărat că trebuie să asculţi, e o părere, nu am dovezi, cântece de sirenă venite dinspre putere, pentru că undeva, acolo, se poate găsi cauza. Cert este că, în acest moment, inclusiv astăzi, când vorbim, în Biroul permanent al Senatului nu mai avem majoritate”, a spus miercuri Grindeanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că acel parlamentar PSD, „care refuză să răspundă la telefon”, nu mai e considerat un social-democrat. „Nu îl mai considerăm social-democrat, supărarea pleacă, presupun, din faptul că nu mai e pe un loc eligibil pe liste”, a afirmat Grindeanu.

Ion Ganea a fost ales senator de Tulcea pe listele PMP, dar în timpul mandatului el a migrat la PSD. El nu a mai fost pus de PSD Tulcea pe o poziție eligibilă la alegerile parlamentare.