17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:37
No menu items!

PSD și PNL Prahova, percheziționate în dosarul cumnatului premierului

spot_img

Actele privind sponsorizările primite de PNL şi PSD Prahova în perioada 2011-2015 au fost ridicate, joi, de procurorii DNA Ploieşti

hertanu

Acțiunile au avut loc în dosarul de corupţie în care este urmărit penal cumnatul premierului, Iulian Herţanu, pentru constituire de grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri de europene. În acelaşi dosar sunt cercetate sub control judiciar deputaţii PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acuzaţi de sprijinire de grup infracţional.

Potrivit DNA, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu, pentru ca acesta să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

În acest dosar, au fost audiate la DNA Ploieşti atât mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cât şi sora acestuia, Alexandra Herţanu.