9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:37
No menu items!

Prutul SA ia finanțări de la EximBank de peste 40 mil. lei

spot_img

EximBank a acordat societății Prutul SA din Galați un plafon multiprodus în valoare totală de 46,5 milioane de lei, destinat finanțării activității de trading cu cereale, a anunțat instituția financiară.

Prutul SA este o companie cu capital integral românesc, în domeniul producției de lei vegetal și în industria de agribusiness.

Plafonul include o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei pentru asigurarea capitalului circulant în activitatea de trading cu cereale și o linie de trezorerie pentru tranzacții forward de 6,5 milioane de lei care să asigure companiei protecție împotriva riscului valutar aferent activității de export.

”Susținerea proiectelor din agribusiness rămâne o prioritate pentru noi, mai ales că vorbim despre un domeniu care încă oferă oportunități pentru dezvoltarea de afaceri solide, așa cum este cazul companiei Prutul, una dintre puținele business-uri antreprenoriale românești care se poziționează ca un jucător de top pe acest segment”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. 

”Prutul, prin ample programe de investiții,  s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Astfel, în acest moment,  avem  un  model de business integrat, adaptat nevoilor de piață și îndreptat către susținerea agriculturii moderne și profitabile prin suportul pe care îl acordăm producătorilor agricoli din momentul înființării pană la valorificarea culturilor agricole”, a declarat Valentin Chiser, director general adjunct al companiei Prutul SA.

Compania deține fabrica de ulei Prutul din Galați și 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor în 9 dintre cele mai importante județe cu potențial agricol din țară. În fabrica din Galați, se produce, rafinează și îmbuteliază ulei de floarea-soarelui. Compania deține 6 mărci proprii de ulei, poziționate în toate segmentele de piață: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei de măsline),  Surâsul Soarelui și Boniflor, dar vinde și subproduse precum șrot (folosit la furajarea animalelor), acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcții) și peleți (folosiți ca biocombustibil).

Compania, cu peste 550 de angajați în întreaga țară în cele două divizii – ulei și agribusiness, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 735 milioane de lei.

EximBank este o bancă de stat, al cărei scop principal este susţinerea activității exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

V.B.