20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:50
No menu items!

Protestul păturilor la Clinica de Oncologie Timișoara. Zeci de oameni au donat pilote pentru pacienții care suferă de frig în saloane

spot_img

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara, zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă.

Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

”Văzând situaţia care este în spital, mai ales acesta de la Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plapumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice. Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Şi în toamnă, când au fost probleme cu gazele, am procurat două generatoare de curent, tot pentru două spitale, a declarat mitropolitul Banatului.

Societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara, condusă de primarul USR Dominic Fritz, a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade. Guvernul a alocat săptămâna trecută un alt ajutor financiar pentru Primăria Timișoara.
 
Foto: opiniatimisoarei.ro
 
E. Stan