20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:09
No menu items!

Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor care au lipsit din cauza grevei STB

spot_img

Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor care au lipsit de la școală din cauza grevei STB și intrarea în online dacă protestul se prelungește.

Ministerul Educației cere Primăriei Generale rezolvarea situației astfel încât să nu mai fie afectat dreptul la educație al elevilor.

„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, oficialii recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

„De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățămînt să desfășoare activitatea didactică online”, arată același comunicat.

E. Stan