18.1 C
București
marți, 28 mai 2024 - 13:59
No menu items!

Proteste spontane la Televiziune UPDATE

spot_img

Aproximativ 500 de angajaţi ai Societății Române de Televiziune s-au adunat luni, în jurul orei 10.00, în curtea instituţiei şi protestează faţă de procesul de concediere colectivă din TVR în urma căruia vor fi desfiinţate 872 de posturi.

Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR – SPUS TV, care este sindicatul reprezentantiv al angajaţilor din TVR, spun că protestul este spontan şi că a fost declanşat de publicarea comisiilor care vor stabili lista cu persoane disponbilizate. Sindicaliştii spun că aveau ei înşişi un proiect referitor la disponibilizări dar că nu s-a ţinut cont de ei.

Noua organigramă a TVR prevedere 2 395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate doar 872 de posturi, faţă de cele 962 propuse iniţial.

UPDATE ora 15.oo

Proteste spontane au fost organizate şi în ţară, la sediile teritoriale TVR.

La Cluj, unde ar urma să fie concediaţi 40 de salariaţi din cei 140, directorul filialei se asociază celor peste 60 de protestatari criticând noua conducere TVR pentru că nu a prezentat obiectivele pe care le urmărește prin această restructurare a personalului.

La rândul său, vicepreşedintele sindicatului TVR Cluj, Răzvan  Bogdan, spune că Televiziunea română nu are în acest moment consiliu de administraţie pentru că acesta a fost dizolvat în luna septembrie, după ce Curtea Constituţională a invalidat alegerile din iunie pentru că PDL nu a fost lăsat să-şi prezinte propunerile de membri. În calitatea sa de preşedinte intermar Claudiu Săftoiu nu ar avea dreptul să facă disponibilizări.

Şi la Iaşi au protestat circa 70 de salariaţii cei 134 ai studioului Teritorial TVR Iaşi iar unul angajaţi, Eduard Simionescu, a intrat în greva foamei, nemulţumit fiind de criteriile de concediere alese de conducerea SRTV.

Ion Popa, liderul sindicatului „SPUS TVR IAŞI” le-a declarat jurnaliştilor că angajaţii sunt nemulţumiţi de planul de reorganizare impus de conducerea de la Bucureşti. Conform acestuia, la TVR Iaşi ar urma să plece acasă 54 de persoane. Acest fapt reprezintă, după cum spun protestatarii TVR Iaşi, cel mai mare număr de disponibilizaţi dintr-un studio teritorial.
(S.S.)