14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:22
No menu items!

PROTESTE în TURCIA: Bilanțul manifestațiilor a ajuns la 4 morți

spot_img
 PROTESTE în TURCIA: Bilanțul manifestațiilor a ajuns la 4 morți
foto: cnn.com

Manifestaţiile din Turcia s-au soldat până în prezent cu moartea a patru persoane, trei manifestanţi şi un poliţist, a declarat marţi premierul Recep Tayyip Erdogan în faţa Parlamentului de la Ankara, transmite AFP.

Potrivit Asociaţiei turce a medicilor (TBB), numărul răniţilor după 12 zile de proteste se ridică la 4.947. Această asociaţie, care în cursul dimineţii vorbea despre trei morţi, a confirmat anunţul premierului turc, cea de-a patra victimă fiind un muncitor în vârstă de 26 de ani, rănit la cap în timpul intervenţiei poliţiei pentru a dispersa o manifestaţie la Ankara.

Poliţia turcă a preluat marţi dimineaţă controlul asupra pieţei Taksim din Istanbul după ce a intervenit în forţă împotriva manifestanţilor şi a început să înlăture baricadele ridicate de aceştia pe străzile învecinate, folosind tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Forțele de ordine nu au intervenit pentru a evacua Parcul Gezi, adiacent pieţei, a cărui desfiinţare, anunţată la 31 mai, a lansat manifestaţii împotriva Guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan.

C.I.