6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:18

Protestatarii au înaintat spre Guvern, Jandarmeria, un nou apel la calm

spot_img

Un nou apel la calm a fost lansat de jandarmi către protestatari, după ce aceștia au avnasat spre sediul Guvernului. Manifestanții au continuat să avanseze spre gardul Palatului Victoria, iar unii dintre ei chiar au ajuns pe trotuarul din fața Guvernului.

În aceste condiții, jandarmii au făcut un nou apel la calm către protestatarii din Piața Victoriei, cerându-le să nu intre în conflice. 

După ce protestatarii din Piața Victoriei au împins cordonul de jandarmi  spre curtea Palatului Victoria, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că, pentru evitarea apariției unui conflict, s-a decis redimensionarea spațiului de desfășurare a mitingului, de aceea au făcut pași înapoi.

“Facem apel la calm, adresăm participanților rugamintea de a fi atenți in jurul lor si de a semnala jandarmilor orice încălcării ale legii. Nu întrați in conflicte!”, a transmis Jandarmeria.

Cu puțin înainte de ora 22.00 mulțimea adunată în Piața Victoriei era estimată la 22.000 de persoane. Mult mai puțin față de estimările organizatorilor.