15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:49
No menu items!

VIDEO / Protest la CCR, față de abuzurile din pandemie. Judecătorii decid astăzi asupra legalității stării de alertă

spot_img

Aproximativ 200 de oameni protestează, joi, în fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de restricţiile impuse pe parcursul stării de alertă. Tot astăzi, judecătorii CCR sunt așteptați să decidă asupra legalității stării de alertă, după ce au fost contestate măsurile luate de Guvern.

Protestatarii cer ridicarea restricțiilor impuse de autorități în timpul stării de alertă, pe care le consideră abuzive și ilegale.

Protestul vine chiar în ziua în care judecătorii Curţii Constituţionale decid dacă amenzile date în starea de alertă vor fi sau nu anulate.

Pe lângă cele cinci sesizări de neconstituţionalitate venite de la instanţele de judecată, parlamentarii AUR au depus o cerere de intervenţie prin care să fie parte în dosar.

„După părerea noastră nu este legală toată această stare de alertă, pentru că nu trece prin Parlament. Starea de urgență, măcar formal, a trecut prin Parlament și a fost votată aproape în unanimitate, după cum știm.  Acum este o sesizare la Curtea Constituțională a doamnei avocat Silvia Uscov, la care noi ne-am alăturat. Și alte organizații au depus sesizări la dosar și cred că e pentru prima oară când starea de alertă este atacată în integralitatea sa și cred că în sfârșit se va face dreptate și această stare de alertă neconstituțională o să cadă în urma ședinței Curții Constituționale”, a spus co-președintele AUR, George Simion, la Antena 3.