6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 8:48
No menu items!

Protest în Kiev. Oamenii cer demisia lui Volodimir Zelenski, după ce acesta l-a înlăturat pe Valeri Zalujnîi

spot_img

Protest în Piața Independenței din Kiev. Zeci de oameni s-au adunat și cer demisia lui Volodimir Zelenski, după ce acesta l-a înlăturat pe Valeri Zalujnîi.

Oamenii care protestează în Piața Independenței din Kiev scandează ”Jos Zelenski” și ”Îl vrem înapoi pe Valeri Zalujnîi”, relatează Nexta.

Joi, președintele Volodimir Zelenski a anunțat înlocuirea lui Valerii Zalujnîi cu Oleksandr Syrskyi în fruntea armatei ucrainene.

În primele declarații publice de la preluarea comenzii, Syrskyi a subliniat necesitatea adaptării și găsirii unor modalități inovatoare de luptă pentru a obține victoria împotriva invadatorilor ruși.

Această schimbare de conducere vine într-un moment crucial al conflictului cu Rusia și ar putea influența strategiile și acțiunile militare ale Ucrainei în viitorul apropiat.

General-colonelul Oleksandr Syrskyi, fostul comandant al forțelor terestre, a fost promovat la comanda generală a forțelor armate ucrainene, ce numără 800.000 de oameni. Această schimbare reprezintă cea mai importantă remaniere la vârful armatei de la începutul războiului și survine într-un moment dificil pentru Kiev.

Într-o postare pe Telegram, Syrskyi a subliniat importanța schimbărilor și a îmbunătățirii continue a mijloacelor și metodelor de război pentru obținerea succesului. El a menționat dronele și războiul electronic ca exemple de noi tehnologii care ar putea ajuta Ucraina să obțină victoria în confruntarea cu adversarii săi.

D.Constantin