19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 12:35

VIDEO Protest în centrul Capitalei în prima zi de relaxare. Oamenii vor ridicarea stării de alertă

spot_img

Aproximativ 300 de oameni au ieșit, sâmbătă, în stradă în prima zi de relaxare. Pentru protestatarii din centrul Capitalei, măsurile adoptate începând cu data de 15 mai nu sunt suficiente și duc la discriminare.

Protestatarii s-au strâns în Piața Universității și au plecat în marș spre Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, destinația finală fiind Piața Victoriei, în fața Palatului Victoria, sediul Guvernului.

“Masca nu mai este obligatorie în spațiul public, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, dar în continuare observăm o tendință de discriminare în măsurile de relaxare, inclusiv în discursul public, a vaccinaților față de nevaccinați. Dacă un vaccinat îi poate infecta pe cei de lângă el cu acest virus, nu văd de ce această discriminare. Încă nu s-a abrogat Legea 55, care instituie această stare de alertă, stare de alertă care este deja catalogată de CCR ca rerespectând rigorile statului de drept. Încă nu s-a rezolvat cu îngrădirea accesului la sănătate pentru bolnavii non-COVID. Așteptăm să se deschidă spitalele, așteptăm școlile să fie redeschise 100%, redeschiderea HoReCa”, a precizat unul dintre organizatorii protestelor din Piața Universității, la Antena 3.