19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 22:06

VIDEO Imagini incredibile din Gaza. O clădire cu birourile agențiilor Associated Press și Al Jazeera, distrusă de rachete

spot_img

Armata israeliană a distrus, sâmbătă, un imobil de 13 etaje din oraşul Gaza în care erau sediile unor companii media, inclusiv al agenţiei Associated Press şi al postului de televiziune Al Jazeera.

Atacul a venit la aproape o oară după ce armata a ordonat oamenilor să evacueze clădirea ce găzduia birouri și apartamente rezidențiale.

„Am alergat pe scari de la etajul 11 si privim acum cladirea de departe, rugandu-ne ca armata sa se retraga”, a scris pe Twitter cu putin înainte de raid Fares Akram, corespondent al AP în Gaza.

Serviciile secrete israeliene susţin că în imobil erau centre cibernetice şi de comunicaţii ale organizaţiei islamiste Hamas.

Imediat după atac, filiala militară a organizaţiei islamiste Hamas a avertizat că va ataca oraşul Tel Aviv şi zone din centrul Israelului. “După bombardarea unui turn civil din Gaza, locuitorii din Tel Aviv şi din centrul Israelului trebuie să se pregătească”, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam.

Confruntările între armata israeliană şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza continuă, bilanţul victimelor ajungând la cel puţin 139 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi pe teritoriul palestinian, în timp ce în Israel sunt cel puţin zece morţi şi peste 570 de răniţi.