11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:46
No menu items!

Protest extrem. Poliţiştii de penitenciare refuză să mai lucreze. Vor lăsa puşcăriile nepăzite de Crăciun şi de Revelion

spot_img

Polițiștii de penitenciare amenință că vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. De asemenea, polițiștii refuză să mai facă procedurile de primire a infractorilor, iar deținuții nu vor mai primi vizite.

”Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu îi putem păzi de hoții din Guvern.

Joi, 14.12.2023, polițiștii de penitenciare refuză să mai intre în serviciu, iar în zilele care urmează vor refuza să mai primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion vor lăsa pușcăriile nepăzite. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Guvernul României a reușit “performanța” de promite majorarea cu doar 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, pentru a susține sutele de mii de sinecuri, corupția și iresponsabilitatea în cheltuirea banilor publici, în timp ce somnorosul șef al statului se lăfăie într-un lux supărător de extravagant, plătit de un prim-ministru fomist de putere și cu vocație de președinte de țară.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive, spre bucuria infractorilor care ușor, ușor pun stăpânire pe România”, se arată într-un comunicat al FSANP.

                                                                                                       Adina Bucur Silav