15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:13
No menu items!

Proiect de lege: Înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor să se facă într-o singură zi

spot_img

Doi deputați UDMR au depus un proiect de lege care prevede ca înmatricularea și înregistrarea vehiculelor la RAR să se facă într-o singură zi și într-un singur loc, conform hotnews.ro.

Cei doi deputați propun ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrului Auto Român (RAR). În prezent, programările trebuie făcute în două locuri.

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare a vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp. Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării, proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a explicat Benedek Zakarias, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.
 

Proiectul de lege trebuie dezbătut de ambele Camere ale Parlamentului și dacă va fi adoptat, va intra în vigoare la începutul anului 2022.