3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 9:49
No menu items!

VIDEO Polițiștii acuzați că au provocat moartea bărbatului din Pitești au fost eliberați din arest. Susținut că au intervenit conform procedurilor

spot_img

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, să înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei doi poliţiști cercetaţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului de 63 de ani, care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Instanţa a admis contestaţiile celor doi, aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Argeş. Agenții de poliție, Ilie Florea și Draghici Daniel, au fost audiați prin videoconferință, susținând că au intervenit conform procedurilor.

Cei doi au fost plasați în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Doi jandarmi puși sub acuzare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a anunțat, miercuri, că doi jandarmi sunt urmăriți penal în dosarul Pitești. Cei doi jandarmi sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce au participat la intervenţie împreună cu cei doi poliţişti. Unul dintre jandarmi a fost reținut pentru 24 de ore.

Săptămâna trecută, un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.