11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:59
No menu items!

Profitul Lenovo a crescut cu 25% în T1. Care sunt motivele

spot_img

Producătorul de computere a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 158 de milioane de dolari (113 milioane de euro)

lenovo

Lenovo și-a crescut profitabilitatea în primul trimestru al acestui an cu 25% față de perioada similară a anului trecut, datorită creșterii vânzărilor de computere și smartphone-uri. Veniturile companiei au crescut și ele cu 19%, până la 9,4 miliarde de dolari (6,7 miliarde de euro).

Lenovo a devenit cel mai mare producător de computere din lume, mai ales ca urmare a creșterii vânzărilor de pe piața domestică, China. Însă compania se concentrează și pe tablete și telefoane inteligente (smartphones) pentru a-și crește încasările.

Pentru al patrulea trimestru consecutiv, Lenovo a livrat mai multe tablete și smartphone-uri decât PC-uri. Divizia de dispozitive mobile contribuie cu mai mult de 13% din veniturile companiei. Cele mai multe telefoane inteligente ale Lenovo se vând în China, însă volumul livrărilor este atât de mare încât producătorul este deja al patrulea furnizor de smartphone-uri din lume.

În plus, prezența Lenovo pe piața telefoanelor inteligente se va extinde în curând, în condițiile în care, în luna ianuarie, compania a anunțat că va cumpăra Motorola Mobility de la Google, oferindu-și astfel o portiță de intrare pe piața SUA.

foto: thehindu.com

C.C.