15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:27
No menu items!

Procurorul DIICOT „Păcănele”, care juca banii confiscați, condamnat la închisoare

spot_img

Fostul procuror de la DIICOT Buzău George Mărgărit, care juca banii ridicaţi la percheziţii la jocuri de noroc, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani şi jumătate de închisoare

Margarit George_SZ

Prin aceeași decizie a ÎCCJ, Mărgărit a fost obligat să restituie toate sumele pe care le-a jucat la păcănele, Ministerului Public și persoanelor de la care fuseseră confiscate sumele respective. George Mărgărit, care a demisionat între timp din funcţia de procuror, a fost judecat pe baza recunoaşterii integrale a faptelor.

Mărgărit a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată, şi i s-au interzis mai multe drepturi civile.

Fostul procuror a mai fost condamnat de magistraţii ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopire instanţa a stabilit ca acesta să execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani şi jumătate de închisoare.

Sursa Zilei a dezvăluit în exclusivitate că fostul procuror DIICOT George Mărgărit a fost reținut de DNA, pentru că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant şi ar fi luat bani ridicaţi în timpul unor percheziţii. Sumele se ridicau la nivelul a zeci de mii de euro.

Pe parcursul procesului, George Mărgărit le-a prezentat judecătorilor o adeverinţă medicală din care ar rezulta că se tratează de „boala” jocurilor de noroc, pentru că această manie este o boală, nu un viciu.

M. N.

Articolul precedent
Articolul următor