3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:17
No menu items!

Procurorii militari îl anchetează pe cel care l-a acuzat pe șeful SPP de crimă

spot_img

După interviul exclusiv al unui ofițer SPP, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, în care acesta dezvăluia că șeful său, generalul Lucian Pahonțu, a omorât un om la vânătoare, procurorii militari au transmis un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, „pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane”.

Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (cel care a lansat acuzațiile la Antena 3) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Potrivit procurorilor militari, „la data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, inculpatul Soare Petre a împuşcat-o din culpă pe aceasta. În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală”.

Andrei Tudor