Procurorii CSM au respins cererea lui Kovesi de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General

Secţia pentru procurori a CSM a respins, marţi, cererea fostei şefe DNA de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului General. Prin urmare, la expirarea delegării sale la Parchetul General, Kovesi va fi nevoită să se întoarcă la Sibiu. 

Procurorii CSM au respins, la şedinţa de marţi, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-i fi recunoscut gradul profesional aferent Parchetului General. “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii formulate de doamna LAURA CODRUŢA KOVESI, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul îndrumare şi control, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“, se arată în cuprinsul Hotărârii nr. 672 a Secției pentru procurori a CSM.

Laura Codruţa Kovesi are grad de tribunal, însă decizia de acum a Secţiei pentru procurori a CSM nu-i afectează poziţia deţinută în prezent în cadrul Parchetului General.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea sa în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de 11 iulie 2018.

Delegarea este valabilă, însă, șase luni, iar, potrivit noilor norme legale, aceasta nu mai poate fi prelungită. 

Prin urmare, așa cum preved noile legi ale justiției, la expirarea delegării, Kovesi poate activa cel mult ca procuror la Parchetul Tribunalului Sibiu, deoarece acesta este gradul său profesional, iar pentru un post în Parchetul General, DNA sau DIICOT legea impune nu doar vechime în magistratură, ci și susținerea unui concurs. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU