3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:09
No menu items!

Procurorii au cerut CSAT documente privind accidentul aviatic din Apuseni

spot_img

accident aviatic

Procurorii militari au solicitat și au primit de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) documentele prezentate în ședința din data de 2 februarie privind accidentul aviatic din Munții Apuseni, iar de la STS au cerut declasificarea comunicărilor făcute prin Serviciul “112”.

Parchetul General a precizat, marți, într-un comunicat de presă că, în continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, echipa de procurori din cadrul Secției Parchetelor Militare a procedat, în perioada 17 – 21 martie, la audierea a nouă persoane, martori și părți civile.

De asemenea, au fost solicitate CSAT documentele prezentate în ședința din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic, documente care au fost obținute și analizate.

De la Școala Superioară de Aviație Civilă s-au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării.

În plus, anchetatorii au mai cerut Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului “112” la data de 20 ianuarie 2014, în legătură cu accidentul aviatic, precum și relații privind tehnicile de localizare a apelanților acestui serviciu.

Totodată, de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) au fost cerute relații privind modalitatea tehnică în care furnizorii de servicii publice de telefonie asigură preluarea apelului la serviciul de urgență “112” și facilitează localizarea acestor apeluri de către SNUAU “112”, iar de la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, avizarea raportului de constatare medico-legală în cazul studentei Aurelia Ion.

În cauză urmează să se desfășoare noi audieri, se mai precizează în comunicatul Parchetului General.

R.D.