25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:35
No menu items!

Procuroarea Elena Rădescu l-a „lucrat” pe Alexandru Lele cu un Armaggedon trimis de jurnalistul unui ONG finanțat de George Soros

spot_img

Procuroarea Elena Rădescu, inspectorul judiciar care a condus echipa de control la DNA și care a fost acuzată că s-a plimbat cu mașina pusă la dispoziție de Laura Codruța Kovesi, s-a folosit, în 2002, în achetarea procurorului Alexandru Lele, de un document tip Armaggedon furnizat de un jurnalist care lucra la Agenția de Monitorizare a Presei-Active Watch, ONG care a primit numeroase finanțări de la fundațiile lui George Soros.

Asta arată și modul de lucru al procuroarei, de a-și fundamenta anchetele pe materiale de presă, pe dezvăluiri de tip armaggedon.

Potrivit unui document publicat de Romanian Community Coalition, Elena Rădescu a avut o „relație operativă” cu o persoană din presă, pe când lucra în 2002 alături de răposatul procuror Cristian Panait, în dosarul în care aveau ordin să-l „salte” pe procurorul Alexandru Lele.

Astfel, pe data de 5 martie 2002, cu trei săptămâni înainte de a-l percheziţiona pe procurorul Alexandru Lele la Oradea, procuroarea Elena Rădescu a fost contactată la Parchetul General de un anume Dincă Dan Alexandru, jurnalist la Agenţia de Monitorizare a Presei – Active Watch, care i-a transmis că a intrat în posesia unui material cu titlul „Mafia, petrolul şi bihorenii – Alegeri cu parfum de carburanţi”, care urma să fie publicat în ziarul România Liberă.

Detaliile privind această întâlnire reies dintr-un proces verbal semnat de procuroarea Elena Rădescu, în care se poate vedea cum „jurnalistul” Dinca Dan Alexandru, după ce a primit respectivul material prin intermediul purtătorului de cuvânt al Ministerului Agriculturii, face o serie de diligente pentru a afla cine e de fapt autorul materialului cu titlul  „Mafia, petrolul şi bihorenii – Alegeri cu parfum de carburanţi”.

Deşi autorul materialului nu şi-a declinat identitatea, „Dincă Dan Alexandru susţine că poate recunoaşte persoana cu care a discutat în legătură cu materialul menţionat”, scria procuroarea Elena Rădescu în procesul verbal.

Dinca nu i-a adus materialul procuroarei Rădescu la parchet, aşa că cei doi au plecat la sediul Agenţiei de Monitorizare a Presei, unde Dincă i-a arătat acesteia materialul respectiv, care avea 120 de file. „A doua zi am copiat în prezența acestuia materialul la sediul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, camera 504 şi l-am restituit, păstrând copia”, a scris Elena Rădescu procesul verbal.

Agenția de Monitorizare a Presei – Active Watch este o asociație condusă de jurnalistul Mircea Toma care a beneficiat de-a lungul timpului, după cum scrie chiar pe site-ul oficial al acesteia, de numeroase finanțări din partea unor fundații și organizații din rețeaua lui George Soros.

Andi Topală