20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:15

Procesul lui Sorin Oprescu. Angajata denunțătorilor le transmitea live acestora din sala de judecată

spot_img

Primul termen din dosarul în care fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată, a fost marcat de un incident, la ședința de miercuri, de la Tribunalul București.

La termenul de miercuri al procesului, judecătoarea Iosefina Pârvu a programat audierea a doi dintre inculpații din acest dosar, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, și Florin Șupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

După câteva ore de audieri, avocatul lui Sorin Oprescu a sesizat faptul că o tânără consemna tot ce se discuta la proces. Luată la întrebări de judecătoarea Iosefina Pârvu, fata a recunoscut că transmitea în timp real mesaje către doi denunțători din dosar, Teodor și Cristina Gogonea. Aceștia urmau să fie și ei audiați și așteptau pe holul instanței.

Tânăra a precizat că lucrează la o firmă de achiziții deținută de soții Gogonea și a fost pusă de aceștia să-i informeze în permanență despre ce se discuta în sala de judecată. Acest lucru este interzis de lege.

Judecătoarea i-a spus procurorului de ședință că „este o mare problemă cu denunțătorii” și a anunțat că va sesiza Parchetul în acest caz. De asemenea, Iosefina Pârvu a anunțat că va amâna audierea celor doi denunțători.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Andrei Tudor