24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:41
No menu items!

Prințesa Maja de Hohenzollern susține protestul împotriva uciderii câinilor

spot_img

maja de hohenzollern 2

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) relatează scrisoarea deschisă a Prințesei Maja de Hohenzollern, adresată judecătorilor Curții Constituționale, președintelui Traian Băsescu și prim-ministrului Victor Ponta.

Prințesa protestează în numele a multor activiști pentru drepturile animalelor, dar și a numeroase persoane din străinătate, împotriva uciderii crude a câinilor fără stăpân din România.

“Vă rog să stopați acest măcel sângeros și furios asupra câinilor maidanezi. V-ați împins țara către un masacru sângeros, de o dimensiune greu de înțeles, în care mii de câini fără stăpân au fost împușcați, otrăviți, omorâți sau arși de vii! Acesta este motiv de consternare și proteste internaționale. Sute de mii de oameni din alte țări au semnat petiții de protest, ambasadele României sunt boicotate și au loc demonstrații în țări din toată lumea împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din țara dumneavoastră”, anunță prințesa în scrisoare.

Prințesa Maja de Hohenzollern a spus că România nu este o țară civilizată și că uciderea câinilor presupune un comportament al unor oameni needucați.

“România dovedește încă o dată că nu este o țară civilizată și că nu are maturitatea morală necesară pentru a fi membru al Uniunii Europene. Cu tot respectul, uciderea câinilor presupune să ne comportăm ca niște oameni needucați, din Evul Mediu, care nu își pot asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Nu câinii maidanezi sunt vinovați pentru faptul că sunt condamnați să trăiască o viață plină de suferință pe străzile României. Vina le aparține oamenilor care îi abandonează și îi aruncă în stradă, a celor care nu își sterilizează câinii și cărora nu le pasă de ei”, a explicat Maja de Hohenzollern.

De asemenea, printesa a mai spus că această “lege a eutanasiei” nu este o soluție și că problemă câinilor fără stăpân se poate soluționa prin măsuri rezonabile.

“Soluția nu este uciderea brutală a câinilor  fără stăpân. Ați omorât deja atâția și totuși aceștia sunt în continuare pe străzi. Ar trebui să învățați și să înțelegeți că această problemă a câinilor  fără stăpân se poate rezolva prin măsuri rezonabile, umane și civilizate. Există atâtea ONG-uri și activiști pentru apărarea drepturilor animalelor în România care au făcut o muncă extraordinară în ultimii ani și care au arătat cum se pot folosi măsurile de sterilizare și returnare și cum să fii responsabil față de animale”, a mai explicat prințesa.

Totodată, prințesa a mai scris că “toate acestea se întâmplă sub ochii copiilor și adolescenților. Ce fel de oameni vor deveni, dacă de mici văd și învață cum câinii sunt omorâti și arși de vii, fără a avea o urmă de sentimente sau moralitate? Acești copii vor crește fără să mai aibă empatie și vor deveni adulți fără sentimente, care nu țin nici la animale, nici la oameni, și se vor comporta corespunzător. Modul agresiv și brutal în care oamenii se comportă unii față de alții este deja evident în multe locuri în România. Dumneavoastră decideți cum  va arată societatea dumneavoastră mâine și ce imagine va avea România. Astazi România este denumită ‘țara morții și a ucigașilor de câini’ și „Auschwitz-ul câinilor”.

“În final, trebuie să opriți abuzul asupra folosirii banilor contribuabililor din România, dar și a banilor europeni, folosiți pentru a ucide cu lașitate animalele fără stăpân. Există oameni în România care au dezvoltat un model de afacere perfidă, în care hingherii, municipalitățile și primarii câștigă milioane de euro din uciderea animalelor fără stăpân. Opriți acest abuz asupra banilor publici și folosiți banii cetățenilor români și fondurile europene pentru a construi politici sociale, un sistem de sănătate și educațional mai bune. Pentru a crea o societate civilizată și o țară care va fi respectată în lume, o societate în care oamenii pot fi civilizați unii cu alții”, a explicat Maja de Hohenzollern.

Prințesa de Hohenzollern, încheie scrisoarea, printr-o afirmație dură, și anume că “Uniunea Europeană nu a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru ca dumneavoastră sa porniți un război împotriva nevinovatelor animale fără stăpân.”

D.M.