17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:24
No menu items!

Primul SUV Rolls Royce

spot_img

Modelul nu va fi lansat mai devreme de 2018

rollsroycesuvsneakpreviewprofile-1

Rolls-Royce va dezvolta un SUV super-luxos pentru o diversificare mai mare a mărcii britanice deținute de BMW, cunoscută pentru sedanurile luxoase. Acest model nu va fi lansat însă mai devreme de 2018.

Compania va dezvolta un automobil care oferă „luxul unui Rolls-Royce într-un vehicul ce poate trece orice teren”, a declarat Torsten Mueller-Oetvoes, CEO al companiei.

Ca un frate al viitorului BMW X7, SUV-ul celor de la Rolls-Royce ar împărtăși cele mai recente sisteme tehnologice și de asistență de la BMW, dar modernitatea va fi îmbinată cu elemente tradiționale, cum ar fi lemnul finisat manual și piele. „Ne îndoim că SUV-ul  Rolls-Royce va avea trei rânduri de scaune în spate. În schimb, vor fi probabil disponibile două scaune <<business-class>>”, au arătat oficiali ai companiei. Multe componente vor fi comune cu ale viitoarei generatii BMW seria 7. Ca și actualele modele Rolls-Royce, SUV-ul va folosi aluminiu și oțel de înaltă rezistență și ar putea beneficia de expertiza BMW în tehnologie din fibră de carbon.

RollsSUV

Rolls-Royce SUV ar putea fi propulsat de un număr de motoare bi-turbo de la BMW, precum  cunoscutul motor cu 8 cilindri în V de 4.4 litri sau cel cu 12 cilindri în V de 6.0 litri, precum și V 12 Rolls-Royce de 6.6 litri de la Rolls Royce Ghost, care este un motor derivat din motorul BMW V12 de 6.0 litri. E posibilă, de asemenea, o variantă plug-in-hibrid. Diesel ar fi posibil tehnic, dar este puțin probabil. Cu toate acestea, este sigur că Rolls-Royce SUV va veni exclusiv cu tracțiune integrală.

Se presupune că lansarea va avea loc spre sfârșitul anului 2018, iar mașina se estimează ca va avea un preț de pornire de aproximativ 210.000 euro.

Se așteaptă ca acest SUV să fie vândut bine în țări precum SUA și în țările emergente, unde infrastructura rutieră nu este foarte bună. SUV-urile cu garda mai mare la sol sunt considerate poluante în țări precum Rusia, China, Brazilia, India și Malaezia.

SUV-ul celor de la Rolls Royce va avea de înfruntat competitori de renume precum Mercedes Benz G63 AMG, Porsche Cayenne Turbo S, Range Rover Supercharged.

Rolls-Royce a vândut 4.063 de mașini anul trecut, cu un volum care a crescut într-un ritm puternic din 2003, când a livrat 300 de mașini. Principalul său rival va fi Bentley. Reprezentanții mărcii auto care este deținută de Volkswagen au declarat că au primit aproximativ 4.000 de precomenzi pentru SUV-ul Bentayga, care urmează să apară în showroom-uri în 2016.

G.C.