17.7 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 13:11
No menu items!

Grecia confirmă primul caz de variola maimuţei, la un român venit din Marea Britanie

spot_img

Autoritățile sanitare din Grecia au confirmat, duminică, un prim caz de variolă a maimuței. Este vorba despre un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. În plus, Atena a anunțat duminică și un caz de lepră.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului.

Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia,  SUA, Canada, Australia, Israel şi Elveţia.

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, informaţii despre variola maimuţei, după recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Instituţia a alcătuit o listă de întrebări şi răspunsuri pentru a oferi cât mai multe detalii despre ce este această boală, cum se răspândeşte, care sunt simptomele şi care este conduita de urmat.

                                                                                                                    Adina Silav