15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:44
No menu items!

Primul Bulibașă din România care s-a vaccinat anti-COVID

spot_img

Nea Tacu este primul Bulibașă din România, vaccinat împotriva COVID-19. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a anunțat că acesta a ajuns la centrul de vaccinare împreună cu soția sa, sperând ca prin exemplul său să convingă și alți rromi să se vaccineze.

Un voluntar SMURD a povestit despre „singurii țigani din România” care s-au vaccinat la un Drive-Thru, Nea Tacu și soția sa, Margareta, cei doi fiind chiar bunicii săi.

“Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au făcut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună. Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi. Bunicul meu, Nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane”, a scris Mihai Eduard Alin pe Facebook.