luni, 6 iulie 2020 - 20:12

Primele reacții din PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea: “Mesaj al instituţiilor de forţă – noi decidem cine trăieşte sau moare politic”

Unifarm, stat în stat. Și-a secretizat contractele din pandemia de COVID-19 (Presă)

Noua conducere a Unifarm SA, reprezentată de Cornel Ionuţ Ionescu, anunţă că toate contractele încheiate pe timp de pandemie de către companie sunt „acte...

Izolarea și carantina, redefininte în proiectul de lege elaborat de Guvern. DOCUMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a dat detalii luni din proiectul de lege, adoptat de guvern, privind carantinarea și izolarea...

Curtea de Conturi a găsit la Ministerul Sănătății grave nereguli în achizițiile din starea de urgență (Presă)

Q Magazine prezintă, în exclusivitate, Raportul rezultat în urma unei acțiuni de control realizate la Ministerul Sănătății în perioada 02.06.2020 – 02.07.2020, vizând modul...

Guvernul discută noile condiții de carantină și izolare, în acord cu decizia CCR

Guvernul se reuneşte în şedinţă, luni, de la ora 12,00, urmând să discute, printre altele, şi proiectul de lege care pune în acord cu...

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că decizia ÎCCJ de condamnarea a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare este „o execuţie clară”, la fel cum a fost în cazul lui Adrian Năstase.

„Deci în primul rând încercăm să trecem peste şocul ăsta care sigur nu e, e o chestie care ne-a dat peste cap peste toţi pentru că nu ne aşteptam, mai ales când au fost toţi achitaţi pe bandă rulantă ca preşedintele PSD să fie condamnat. Pe bandă rulantă toţi cei care au fost în dosarul preşedintelui Dragnea au fost achitaţi pe bandă rulantă, singurul care a fost condamnat este preşedintele Dragnea. Este o execuţie clară a preşedintelui aşa cum s-a întâmplat şi cu Adrian Năstase, mesajul acestui preşedinte al ţării a fost transmis clar că hoţii trebuie să intre în puşcărie şi aşa mai departe, s-a înţeles şi toată lumea a văzut numai dumneavoastră, la nivel internaţional cum se fac execuţiile în România. Asta este, s-a dorit ca să se întoarcă în anii ’50 ne-am întors în anii ’50”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

Întrebat de ce ar mai fi fost nevoi de „o execuţie” după rezultatul alegerilor europarlamentare, social-democratul a răspuns: „Pentru că aşa a vrut şi aşa vor şi sistemul paralel nenorocit în care am funcţionat 5-6 ani de zile şi preşedintele Iohannis”.

Reacţia acestuia vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Liviu Pleşoianu: Mesaj al instituţiilor de forţă – noi decidem cine trăieşte sau moare politic

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a declarat, luni, după condamnarea lui Liviu Dragnea la ÎCCJ, că această sentinţă este “absolut aberantă”, fiind un mesaj al instituţiilor de forţă – ”noi decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară”.

“:Este un punct de vedere, strict juridic, absolut aberantă (sentinţa-n.red.), pentru că înţeleg că doar Liviu Dragnea are executare, în rest sunt condamnări cu suspendare sau achitări pe diverse infracţiuni. Înţeleg, pe cale de consecinţă, că cei care au fost acuzaţi de abuz în serviciu au fost achitaţi iar cel care a fost acuzat că a instigat la abuz în serviciu a fost condamnat, ceea ce trebuie să recunoaştem că este o minunăţie juridică”, a declarat Liviu Pleşoianu pentru Mediafax.

Totodată, el acuză că această sentinţă este dată o parte a “sistemului” din care face parte şi justiţia pentru a “decapita” conducerea PSD. Pleşoianu susţine că PSD decide în continuare “cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară”.

“Aşa cum, din păcate, mă aşteptam o parte a sistemului şi-a făcut (…) prin demonizarea acestui partid şi acestei persoane politice numite Liviu Dragnea, astfel încât să se ajungă la înfrângerea usturătoare a PSD ieri (duminică-n.red), astfel încât imediat după aceea cealaltă parte a sistemului, aşa zisa justiţie independentă, să vină să dea acest verdict şi să decapiteze într-un moment nu foarte greu PSD. E un plan foarte bine pus la punct. N-am nicio îndoială în sensul acesta şi este un mesaj de forţă al instituţiilor de forţă. Noi suntem în continuare puternici, noi în continuare decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această ţară”, a afirmat deputatul PSD.

Dumitru Buzatu: Fiecare om mai poate greşi şi suporta o pedeapsă

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune după condamnarea la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare a lui Liviu Dragnea, că decizia nu poate să rămână fără consecinţe pentru PSD. Buzatu speră că se va înţelege că „fiecare om mai poate greşi şi să suporte o pedeapsă”.

„Nu avem prea multe lucruri de exprimat în legătură cu această condamnare, importante sunt consecinţele sentinţei în plan personal pentru dl. Dragnea, dar şi în plan instituţional, pentru că este preşedintele Camerei Deputaţilor, cât şi politic, pentru că este preşedintele PSD. Pentru PSD, această decizie nu poate rămâne fără consecinţe şi eu sper ca oamenii să fie calmi şi să înţeleagă că fiecare om mai poate greşi şi să suporte o pedeapsă. Trebuie să strângă rândurile pentru ca această sentinţă să nu producă nişte consecinţe răvăşitoare”, a spus Buzatu.

Întrebat dacă PSD s-ar putea rupe şi să înceapă o luptă pentru putere, liderul PSD Vaslui a răspuns că, aşa cum îi cunoaşte pe membrii din structurile decizionale ale partidului, aceştia vor avea destulă înţelegere să iasă cu bine din situaţia critică.

„Trebuie să procedăm la o analiză a lucrurilor, să punem în funcţiune mecanismele procedurale interne ale PSD, iar până atunci toate lucrurile care ţin de bucătăria internă a partidului pot fi gestionate de preşedintele executiv, Viorica Dăncilă”, a subliniat liderul PSD Vaslui.

Acesta a precizat că se aştepta la condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, deoarece cea mai înaltă instanţă din ţară, după ce s-au produs consecinţele în plan social ca urmare a prelungirii procesului mulţi ani, nu putea să cedeze şi să dea achitare.

Ecaterina Andronescu: Nu cred că are legătură cu rezultatul alegerilor

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu spune că social democraţii trebuie să ia deciziile la rece, după condamnarea lui Liviu Dragnea, spunând că nu crede că decizia instanţei a fost influenţată de rezultatul votului de duminică.

“Să judecăm la rece ceea ce e cel mai bine de făcut. Să recunoaştem rezultatele alegerilor fără niciun fel de rezervă şi sigur că recunoaştem decizia pe care justiţia a luat-o”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Întrebată dacă este de părere că decizia de condamnare la închisoare a lui Liviu Dragnea are legătură cu rezultatul alegerilor, Ecaterina Andronescu a spus: “Eu nu cred că are legătură cu rezultatul alegerilor. Aici e foarte trist răspunsul. Probabil cu anumite greşeli care s-au amplificat. Nu trebuie să căutăm acum vinovaţii”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

În primă instanţă, Dragnea fusese condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentinţa.

Șefa ATI de la Spitalul Galați: Suntem epuizați fizic și psihic. Medicii au nevoie de oxigen și perfuzii

Şefa Secţiei AŢI din Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi postează pe contul său de Facebook un mesaj în care vorbeşte despre epuizarea psihică şi...

Deputat USR: Orban trebuie audiat în dosarul UNIFARM de la DNA

Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că va merge marți la DNA pentru a depune noi probe în dosarul Unifarm și pentru a cere audierea...

Zeci de cadre medicale infectate cu noul coronavirus la Spitalul Județean Galați

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Galaţi s-au infectat cu noul coronavirus. Au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 și mai mulți...

PNL s-a deghizat în Moș Crăciun

Sorin Roșca Stănescu De ce s-a predat PNL cu arme și bagaje, în București, în favoarea USR? De ce îl susține pe Nicușor Dan și...

GIP: Nicușor Dan, donații de 50.000 de euro, fără a participa la vreo competiție electorală

Nicușor Dan a primit donații de 241.000 lei (peste 50.000 Euro) între anii 2017 și 2019, ani în care nu a participat la vreo...