15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:32
No menu items!

Primarul Robert Negoiță cheltuiește 47 milioane de euro pentru curățenie și parcuri

spot_img

Suma este mai mare decât cea de anul trecut

Negoita

După modelul fostului primar Liviu Negoiță, Robert Negoiță, edilul sectorului 3, cheltuiește 29 milioane de euro, în acest an, pentru întreținerea spaților verzi, cu aproximativ 10 milioane de euro mai mult față de anul trecut.

Bugetul Primăriei Sectorului 3, aprobat de consiliul local la jumătatea lunii februarie, nu prevede niciun leu pentru creșe. Pentru anul 2015, proiectul de buget prevede venituri de 819 milioane de lei și cheltuieli de 821 milioane de lei.

În capul listei investițiilor Primăriei Sectorului 3 se află serviciile de întreținere a spațiilor verzi, grădinilor publice, parcurilor, bazelor sportive și de agrement. Primăria Sectorului 3 a alocat 128 milioane de lei pentru spații verzi și parcuri. Din cei 128 milioane de lei, aproximativ 19 milioane de lei sunt alocați pentru dezvoltare. Pentru alte servicii în domeniile culturii, recreerii și religiei se cheltuiesc aproximativ 9,2 milioane de lei.

O prioritate pentru sectorul 3 este și programul de reabilitare termică a blocurilor. Specialiștii angajați de Robert Negoiță au alocat peste 93 milioane de lei pentru anveloparea blocurilor și aproximativ 17,2 milioane de lei sunt cheltuiți pentru dotarea unităților de învățământ și construcția unor săli de sport. Serviciile de curățenie în sectorul 3, în acest an, vor costa aproximativ 79 milioane de lei, iar canalizarea și tratarea apelor reziduale vor costa numai 0,5 milioane de lei. Primăria Sectorului 3 cheltuiește 26,14 milioane de lei pe transporturi.

În ce priveşte ordinea publică, respectiv poliția locală, Consiliul Local Sector 3 alocă pentru aceasta 16,8 milioane de lei, cu 0,8 milioane de lei mai mult față de anul trecut. Din acești bani, 14,2 milioane de lei sunt la dispoziția poliției locale pentru funcționarea activității și circa 2,6 milioane de lei pentru dezvoltare și achiziție de automobile.

Primăria Sectorului 3 alocă aproximativ 71,7 milioane de lei pentru asistență socială, protecția copilului, susținerea sistemului de protecție a persoanelor aflate în perioada de risc social prin asigurarea resurselor financiare ale persoanelor cu dizabilităţi, acordarea de abonamente RATB și Metrorex, asigurarea fondurilor pentru plata indemnizației de însoțitor pentru persoane cu handicap și handicap grav, acordarea de indemnizații, ajutoare de urgență, de încălzire și alte cheltuieli stabilite de legislația în vigoare.

Ștefan Etveș