9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:33
No menu items!

Primarul Olguța Vasilescu se implică în dosarul Universității Craiova de la DNA

spot_img

Olguta Vasilescu DNAPrimarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a depus, astăzi, la sediul DNA, în numele municipalității, o cerere de constituire ca parte civilă în dosarul penal privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova.

Primarul a fost mandatat, în 31 ianuarie, în acest sens de către Consiliul Local al Municipiului Craiova. De altfel, după câștigarea mandatului, Olguța Vasilescu i-a promis patronului clubului de fotbal, Adrian Mititelu, că se va implica în povestea dezafilierii echipei de către Federația Română de Fotbal.

Vasilescu Craiova DNADecizia din 2011 a Comitetului Executiv al FRF este obiectul dosarului deschis la DNA în baza plângerii penale depuse de Mititelu la 16 septembrie 2011. Patronul echipei de fotbal îi acuză pe membrii Comitetului Executiv care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În paralel, clubul de fotbal craiovean a dat în judecată FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011. Astfel, în 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

După un an de la emiterea deciziei, clubul a câștigat, pe fond, procesul, care acum se judecă în recurs la Înalta Curte. „Instanţa dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce priveşte excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluţionarea definitivă a efectelor acestei decizii”, se arată în dispozitivul instanței.