16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:19
No menu items!

Primarul Iașiului s-a autosuspendat 60 de zile, cât are control judiciar

spot_img

Mihai Chirica, primarul Iașiului, s-a autosuspendat din funcție pentru următoarele 60 de zile, după ce procurorii DNA au anunțat că au instituit măsura controlului judiciar asupra sa. Edilul a anunțat că va contesta măsura impusă de anchetatori.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași a transmis că începând din 4 februarie 2022, primarul Mihai Chirica nu își va exercita atribuțiile pentru o perioadă de 60 de zile ca urmare a unei măsuri de control judiciar decise de procurorii DNA într-un dosar care privește eliberarea unor documente semnate de mai mulți angajați ai Primăriei și al căror conținut se presupune că ar fi fals.

Mihai Chirică a spus că va contesta în instanță măsura controlului judiciar.

„În funcție de decizia instanței, voi decide ce voi face în continuare. Cert este că voi apela la toate argumentele și la toate prevederile legale pentru a-mi dovedi nevinovăția în această speță și în toate celelalte cazuri în care mi-au fost aduse acuzații.

Nu voi abdica de la principiile pe care le am promovat, nu voi înceta să cred în valorile democrației și statului de drept, nu voi renunța să îmi fac datoria de cetățean ales al ieșenilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

M. Nedelcu