12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 14:26
No menu items!

Primarul fugar nu vrea extrădare simplificată. Predarea lui Cătălin Cherecheș poate dura câteva luni

spot_img

Cătălin Cherecheș a refuzat să-și dea acordul pentru extrădarea simplificată, astfel că procedura ar putea dura câteva luni, a declarat avocatul său din România, Răzvan Doseanu. Apărătorul primarului mai susține că Cherecheș NU s-a opus reținerii când a fost imobilizat de polițiștii germani.

Răzvan Doseanu, avocatul din România al lui Cătălin Cherecheș, afirmă că acesta refuză să își dea acordul pentru o extrădare simplificată din Germania, astfel că procedura poate dura între 3 și 6 luni.

„Am discutat cu avocatul său din Germania si acesta spune că, în situația unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 si 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheș urmează să fie transferat la un loc de detenție din Munchen. Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheș să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania.

Din discutiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheș nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autoritățile germane”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, pe 24 noiembrie, pe primarul din Baia  Mare, Cătălin Cherecheş, la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. În dimineața în care s-a dat decizia instanței, Cherecheș a fugit din ţară prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unui văr din Germania. El a fost depistat şi reţinut, în 28 noiembrie, de poliţiştii bavarezi din Augsburg, Germania, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

M. Nedelcu