25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:10
No menu items!

Primarul Aradului, după ce Guvernul a alocat ZERO lei pentru energia termică. „Aradul a dispărut”  

spot_img

Primarul liberal al municipiului Arad, Călin Bibarţ, se plânge că Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice la CET, deși solicitarea este făcută încă din vară. Edilul este îngrijorat de cum vor trece arădenii iarna, arătând că preţul gigacaloriei ar putea depăşi 1.000 de lei în condiţiile creşterii preţurilor la gaze. Municipalitatea încă amână începerea furnizării căldurii în locuinţe.

Călin Bibarţ a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ar fi necesară suma de 23 milioane de lei pentru a putea menţine preţul gigacaloriei la nivelul de anul trecut.

Bibarţ acuză că municipiul Arad ar fi dispărut din anexa actului normativ unde sunt cuprinse sumele alocate fiecărui oraș.

“Municipiul Arad a dispărut, cu toate că era singurul din județul Arad care solicitase sprijin pentru termie. Deși ni s-a spus ulterior că nu se dau municipiilor în această primă fază, am constatat că sunt municipii în țară -Constanța, Suceava și altele – care au primit bani, acestea, la fel ca și noi, înregistrând probleme la acest capitol. Este absolut necesar să primim un ajutor financiar cu atât mai mult cu cât Aradul contribuie foarte mult la bugetul național, iar pe de altă parte, nu din vina arădenilor sau a Aradului, în acest an, prețurile au luat-o razna la gaze. În plus nu consider că este corect ca Primăria Arad să acopere toate datoriile istorice ale CET-ului.”, a declarat Călin Bibarț în conferința de presă de miercuri.

Situația obligă municipalitatea să amâne furnizarea agentului termic către populație.

„Dacă am da drumul acum la termie, la preţurile de acum şi fără nicio intervenţie a statului ar însemna ca cetăţeanul să plătească de patru ori mai mult decât plăteşte azi”, a spus Bibarț.

În timpul campaniei interne de alegere a conducerii centrale a PNL, Călin Bibarţ anunţase public că îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului.

                                                                                                      C.D.