10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:15

Primarii ar putea fi beneficiari de informaţii de la Serviciile secrete, la fel ca prefecţii şi preşedinţii CJ

spot_img

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI vor propune modificări legislative prin care primarii să fie beneficiari de informaţii de la Servicii, la fel ca prefecţii şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor, membrii Comisiei SRI din Parlament au declarat că vor propune aceste măsuri în contextul unei vizite de lucru la Galaţi, la Direcţia Regională de Informaţii Moldova Sud a Serviciului Român de Informaţii, cu competenţe în judeţele Galaţi (sediul principal), Bacău, Brăila, Buzău şi Vrancea.

„A fost o acţiune care figura în planul nostru de control pe acest an. Deplasarea Comisiei în teritoriu a fost amănunţit pregătită şi am avut astfel, la Galaţi, o serie de discuţii foarte aplicate, concrete, referitoare la organizarea şi activitatea direcţiei, la principalele riscuri de securitate în regiune, cum ar fi migraţia sau ameninţările transfrontaliere, dar şi despre adaptarea operaţiunilor şi a resursei umane la noile provocări generate de pandemia de COVID-19”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş, preşedinte al Comisiei SRI din Parlament.

Senatorul Chirteș a mai precizat că a fost analizată posibilitatea şi s-a ajuns la concluzia ca, prin actualizarea legislaţiei în vigoare, „primarii municipiilor reşedinţă de judeţ trebuie să fie incluşi pe lista beneficiarilor de informaţii, aşa cum sunt preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii”.

Marilena Nedelcu