0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:26
No menu items!

Primăria Capitalei va acorda un ajutor financiar de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap

spot_img
 

Primăria Capitalei va acorda, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu condiţia ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Capitală, conform unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că în următoarea şedinţă consilierii generali vor vota un proiect de hotărâre similar pentru persoanele cu handicap care au vârsta peste 18 ani.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 48 de voturi “pentru” şi o abţinere.

În Capitală sunt 4.666 de copii cu dizabilităţi care primesc de la stat ajutoare foarte mici, respectiv 100 de lei pentru copilul cu dizabilitate şi 1.000 de lei pentru însoţitor, ea susţinând că a avut discuţii cu mai multe asociaţii şi ONG-uri, care au solicitat un astfel de proiect.

 

Suma de 1.000 de lei va fi acordată doar prin virament bancar, în fiecare lună, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, în baza unui dosar.

 
T.S.