0.4 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 5:02
No menu items!

Prima medalie de aur pentru România la Olimpiada de Biologie

spot_img

Performanța îi aparține lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova

Balcaniada de Matematică: Şase medalii şi locul I pe naţiuni pentru olimpicii români

Echipa României, prezentă la cea de a XXVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, și-a trecut în palmares prima medalie de aur din istoria participării la această competiție.

Reprezentanții Ministerului Educației au precizat luni, într-un comunicat de presă, că performanța îi aparține lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită anul trecut în Indonezia.

România participă la Olimpiada Internațională de Biologie începând din 1997, an în care a obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Ulterior, elevii români și-au trecut constant numele pe lista premianților, însă niciodată pe lista laureaților cu aur (până în acest an), se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Medaliații cu bronz sunt Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București). Din lotul olimpic a făcut parte și George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Biologie s-a desfășurat în perioada 12 – 19 iulie, în Danemarca (Aarhus), și a reunit 239 de elevi din 62 de țări.

R.D.