17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:21
No menu items!

Prima femeie-primar din istoria orașului Amsterdam vrea să interzică expunerea prostituatelor în vitrine, imaginea – simbol a Cartierului Roșu

spot_img

Prima femeie-primar din Amsterdam, Femke Halsema, intenţionează să interzică expunerea prostituatelor în vitrine, potrivit planului lansat recent în dezbatere.

Conform agențiilor de presă externe, demersul, una dintre cele mai radicale shimbări în comerţul sexual de la legalizarea prostituţiei în Olanda, acum aproape două decenii, este justificat de măsurile de protecţie  pe care autoritățile vor să le ia pentru lucrătorii sexuali. Primarul Femke Halsema a spus că este nevoie de aceste schimbări din cauza creşterii nivelului atins în traficul de persoane şi al numărului de turişti care vizitează cartierul luminilor roşii şi fotografiază femeile din vitrine: ”Cred că multe dintre femeile care lucrează acolo se simt umilite, luate în râs, acesta este unul dintre motivele pentru care ne gândim la aceste modificări”, a subliniat primarul.

Planul de măsuri al raportului primăriei, intitulat ”Viitorul Prostituţiei în Vitrină în Amsterdam” este axat pe 4 alternative: interzicerea expunerii în vitrine, introducerea unui sistem de autorizare pentru lucrătorii care apar în vitrine, reducerea numărului de bordeluri ca şi relocarea spaţiilor în care sunt oferite servicii speciale în alte zone din oraş. De exemplu, una dintre măsuri ar fi realizarea unei ”zone erotice urbane” care ar avea o poartă clar marcată, ca la Hamburg.

Opţiunile vor fi prezentate locuitorilor şi investitorilor din oraş în cadrul unor întâlniri la primărie, iar soluția aleasă de aceștia va fi supusă votului în consiliul local.

Numărul turiştilor care vin în Amsterdam – un oraş cu 850.000 de locuitori – a crescut la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema spune că cifra va creşte la 29 de milioane până în 2025.

E. S.