23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:14
No menu items!

Fostul ministru al finanțelor Ioana Petrescu se întoarce la Harvard pentru un an

spot_img

Fostul ministru al finanțelor Ioana Petrescu a acceptat oferta Universităţii Harvard de a activa un an ca Visiting Research Fellow la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. Ioana Petrescu a făcut anunțul printr-o postare pe Facebook. Înainte de a intra în Guvern în 2014, Ioana Petrescu venea direct din SUA, unde era profesor de economie la Universitatea Maryland.

„Visiting Fellow este o poziție acordată de această facultate unui număr restrâns de foști înalți demnitari care doresc să se implice în viața universității pentru o perioada limitată de timp, predând studenților sau desfășurând activități de cercetare. 

Fostul prim-ministru al Marii Britanii Gordon Brown, fostul prim-ministru al Greciei Giorgos Papandreou și fostul secretar american al securității naționale Tom Ridge sunt câteva dintre personalitățile care au activat recent din această poziție în diferite centre din cadrul Harvard Kennedy School.

Eu îmi voi desfășura activitatea în cardul programului de inovare guvernamentală al Centrului Ash, unde a mai activat recent și fostul guvernator al statului Maryland și primar al orașului Baltimore, Martin O’Malley. 

Centrul Ash pentru guvernanță democratică și inovare dorește să avanseze excelența și inovarea în domeniul guvernării și politicii publice prin cercetare și educație. Centrul își propune diseminarea soluțiilor inovatoare pentru a ajută decidenții să facă față provocărilor cu care se confruntă în secolul 21″, a scris Ioana Petrescu. 

Manual alternativ pentru masteranzii și doctoranzii 

Fostul ministru a mai precizat că, în această perioadă, va scrie și o carte pentru masteranzii și doctoranzii de politici publice. 

„Începând cu dată de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecând mare parte din timp în Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masternazii și doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atât pe cunoștințele teoretice, cât și pe experiență acumulată în guvernul României, că ministru al Finanțelor și consilier economic al fostului premier. Voi folosi în acest manual și experiență mea de consultant în sectorul public din alte țări și voi identifica cele mai bune soluții pentru probleme mari, precum lipsa infrastructurii, modernizarea sistemelor de sănătate și educație și transformarea digitală.

A fost o decizie grea să mă întorc în Statele Unite, dar am ajuns la concluzia că în acest moment, această experiență este binevenită atât pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu. „, a mai scris Ioana Petrescu. 

R.D.