19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:26
No menu items!

Preşedintele Turciei a declarat că femeile şi bărbaţii nu sunt egali

spot_img

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a pornit o nouă controversă, declarând că femeile nu sunt egale bărbaţilor şi acuzând feministele că nu înţeleg statutul special pe care Islamul îl atribuie mamelor.

În cadrul unei întâlniri privind femeile şi justiţia din Istanbul, Erdogan a declarat că bărbaţii şi femeile sunt creaţi în mod diferit, că nu se poate aştepta de la femei să întreprindă aceleaşi activităţi precum bărbaţii, şi că mamele se bucură de o poziţie înaltă pe care doar acestea o pot atinge.

Femeile şi bărbaţii nu pot fi egali. Este împotriva naturii. Au fost creaţi diferiţi. Natura lor este diferită. Constituţia lor este diferită. Caracterele lor, obiceiurile lor şi fizicul sunt diferite. Nu puteţi egala un bărbat cu o femeie care îşi alăptează copilul. Nu poţi pune o femeie să facă aceeaşi muncă pe care o face un bărbat, la fel ca în regimurile comuniste. Nu le poţi pune să sape pământul. Acest lucru este împotriva naturii lor delicate. Religia noastră a definitivat o poziţie pentru femei: maternitatea. Unii oameni pot înţelege asta, în timp ce unii nu o pot face. Nu poţi explica acest lucru feministelor pentru că nu acceptă conceptul de maternitate. Obişnuiam să îi pup picioarele mamei, pentru că miroseau a paradis. Uneori începea să plângă. – Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, musulman devotat şi lider al partidului islamic moderat AKP, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate. Luna trecută a uimit întreaga lume, spunând că musulmanii au descoperit cele două Americi înaintea lui Columb.

Octavian Cătuşanu