18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:11
No menu items!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „NU am ajuns la un consens în coaliție pentru impunerea certificatului verde”

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, admite că certificatul verde la locul de muncă nu poate fin impus deocamdată, deoarece în coaliția de guvernare nu s-a ajuns la un consens privind condițiile de obligativitate. 

„În acest moment nu am ajuns la un consens în coaliție pentru certificatul verde, nici cu obligarea medicilor de a se vaccina. Cred că e cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val 5. Certificatul verde există. Sunt alte măsuri, nu cred că se va ajunge la lockdown”, a declarat Marcel Ciolacu în emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

Președintele PSD a explicat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a propus o variantă științifică pentru propunerea legislativă privind certificatul verde, impunerea acestuia fiind bazată pe creșterea ratei de infectare.

Liderii PSD, PNL și UDMR nu au ajuns însă la un consens.

„Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, trebuie să vedem cât de constituțional este. Am vorbit și despre mijloacele de transport în comun, câte persoane pot merge, ca să nu fie înghesuială. Este evident că valul nu îl putem stopa. Nu cred că trebuie să punem presiune pe români, ca să se vaccineze. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua și preveni”, a mai spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marilena Nedelcu