25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 18:44
No menu items!

Președintele BERD vizitează România, promite diversificarea investițiilor

spot_img

Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), vizitează România pe 1 si 2 februarie pentru a purta discuţii cu oficialităţile române şi cu partenerii de afaceri, potrivit unui comunicat al instituției.

În Bucureşti, Suma Chakrabarti va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Anca Paliu Dragu și cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu. De asemenea, se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre climatul investițional, ritmul reformelor şi situaţia economică generală.

”Conform estimărilor noastre, anul acesta ritmul creșterii economice din România va fi printre cele mai rapide din Europa. Sperăm că investiţiile din sectorul privat se vor extinde în mai multe sectoare ale economiei, pe masură ce încrederea investitorilor va creşte. De asemenea, ne dorim ca investiţiile în sectorul public să se relanseze, și absorbţia fondurilor europene să se îmbunătățească. Ca susţinător al dezvoltării pieţelor de capital, BERD speră ca anul 2016 să aducă noi emisiuni de acțiuni și obligațiuni pe pieţele financiare. România are un potenţial mare, iar BERD este gata să-şi extindă și să-și diversifice activitatea în ţară, drept răspuns la cererile de finanțare”, a afirmat Suma Chakrabarti.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Până în prezent, Banca a investit peste 7 miliarde euro şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Anul trecut, BERD a adoptat o nouă strategie pentru Romania, care stabileşte priorităţile de investiţii pentru următorii patru ani: lărgirea accesului la finanţare, reducerea disparităţilor regionale prin îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea competitivităţii în sectorul privat.

V.B.