10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 17:09
No menu items!

Președintele AMR despre anunțul lui Tudorel Toader privind soarta șefei DNA: „Am mai așteptat astfel de declarații”

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta joi, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la sediul Ministerului Justiţiei. Toader anunța, cu o săptămână în urmă, că prezentarea raportului va fi urmată de o „propunere concretă”. 

În acest context, președintele Asociației Magistraților din România (AMR), judecătorul Andreea Ciucă, a declarat, într-o intrevenție la Antena 3, că nu are foarte mari așteptări din partea lui Tudorel Toader, privind revocarea lui Kovesi.

În jurul declarației zilei de astăzi (joi – n.r.), credeți-ne că activitatea noastră merge mai departe, ca în orice zi. Au mai fost astfel de zile, am mai așteptat astfel de declarații. Nu ne punem nici speranțe imense, nici nu manifestăm dezamăgire ieșită din comun. Știm că ministrul justiției are competența să facă control asupra procurorilor. Este un articol clar în legea noastră. (…) Este a nu știu câta oară când suntem puși în fața unei astfel de situații. Amintiți-vă că și anul trecut a pus problema aceasta, dacă nu chiar de două ori.”, a spus Andreea Ciucă.

R.D.