21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:24

Procurorul Negulescu, chemat pentru audieri la Parchetul General. În ce dosar e audiat / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Procurorul Mircea Negulescu e audiat la Parchetul General într-un dosar constituit în urma plângerii depuse de un magistrat pe care acesta l-a trimis în judecată, au precizat joi surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, plângere depusă de magistrat a fost inițial clasată de procurorii de la Parchetul General, însă judecătorii au infirmat decizia, după ce au constatat lipsa efectivă a anchetei.

Mircea Negulescu a ajuns la sediul Parchetului General, dar să facă declaraţii jurnaliştilor.

Pe 30 ianuarie, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu. Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte.

Procurorul Mircea Negulescu a fost citat, joi dimineaţa, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu o plângere depusă pe numele lui.

Pe numele lui Mircea Negulescu au fost depuse la Parchet mai multe plângeri penale.

Într-una dintre aceste plângeri, fostul deputat Vlad Cosma acuză patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor Justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări în care Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să “inventeze dosare în baza unor probe fabricate” unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care Sebastian Ghiţă și Victor Ponta. 

R.D.