8.5 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 4:19
No menu items!

PREMIILE OSCAR. „Spotlight”, cel mai bun film al anului. Cine sunt cei mai buni actori. Lista câștigătorilor / VIDEO

spot_img

”Spotlight”, în regia lui Tom MacCarthy, a obținut premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film al anului”, iar distincțiile pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” și pentru „Cel mai bun actor în rol principal” au fost câștigate de marii favoriți, Brie Larson, respectiv Leonardo DiCaprio. Pelicula ”Son of Saul” (Ungaria), în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar a avut loc în noaptea de 28 februarie la renumitul Dolby Theatre din Hollywood.

Astfel, pelicula „Spotlight”, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal care a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.

Filmul a fost recompensat și cu Oscarul pentru scenariu original și a mai fost nominalizat la patru premii – cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cea mai bună actriță în rol secundar pentru Rachel McAdams, regie pentru Tom McCarthy și respectiv, pentru montaj.

Producția „The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.

Premiul acordat acum este primul premiu Oscar din cariera lui Leonardo DiCaprio, care a mai fost nominalizat de patru ori pentru rolurile din producțiile „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), „The Aviator” (2004), „Blood Diamond” (2006) și „The Wolf of Wall Street” (2013).

Filmul „Room”, în regia lui Lenny Abrahamson, după un scenariu de Emma Donoghue, vorbește despre evadare și luptă dar în primul rând despre relația dintre un băiat și mama sa. Brie Larson se află și ea la primul său premiu Oscar după prima nominalizare.

LISTA PREMIAȚILOR:

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu („The Revenant”). Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat două premii Oscar la gala de anul trecut, pentru regie și scenariu original cu producția „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” și a fost nominalizat la categoria regie și cu producția „Babel” (2006).

Cea mai bună melodie originală: Writing’s on the Wall („Spectre”).

Cea mai bună coloană sonoră: „The Hateful Eight”.

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: „Stutterer”.

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Son of Saul”.

Cel mai bun documentar de lungmetraj: „Amy”.

Cel mai bun documentar de scurtmetraj: „A Girl in the River: The Price of Forgiveness”.

Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance („Bridge of Spies”).

Cel mai bun film de animație: „Inside Out”.

Cel mai bun film de scurtmetraj de animație: „Bear Story”.

Cele mai bune efecte speciale: „Ex Machina”.

Cel mai bun mixaj de sunet: „Mad Max: Fury Road”.

Cel mai bun montaj de sunet: „Mad Max: Fury Road”.

Cel mai bun montaj: „Mad Max: Fury Road”.

Cea mai bună imagine: „The Revenant”.

Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură: „Mad Max: Fury Road”.

Cea mai bună regie artistică: „Mad Max: Fury Road”.

Cele mai bune costume: „Mad Max: Fury Road”.

Alicia Vikander este câștigătoarea premiului Oscar la categoria ‘Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru interpretarea din ”The Danish Girl”.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu adaptat” a fost câștigat de Charles Randolph și Adam McKay pentru filmul „The Big Short”.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu original” a fost câștigat în acest an de Josh Singer și Tom McCarthy pentru filmul „Spotlight”.