6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 3:44

Băluță îl acuză pe Sava în cazul accidentelor de pe Dâmbovița: Incompetența autorităților omoară oameni

spot_img

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, îi cere primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să ia măsurile necesare pentru a rezolva problema accidentelor mortale petrecute în zona Splaiului Dâmboviței, pentru că, altfel, „tragediile se pot repeta”.

În ultimele zile, două persoane au murit, după ce au plonjat cu mașinile în Dâmbovița. O tânâră de 26 de ani, pe care o aștepta acasă un copil de câteva luni, nu a mai avut nicio șansă, după ce a ajuns cu mașina în Dâmbovița, iar, într-un alt accident, tatăl unui băiețel de opt ani a murit sub privirile copilului. „După aceste tragedii, mă așteptam să văd o reacție imediată a autorităților locale și a instituțiilor statului. Sunt șocat de cum se pierd în fleacuri şi certuri fără noimă. Primăria Capitalei tace. Ne mor bucureştenii. Nimeni nu este în stare să pună un parapet.
Câți trebuie să mai moară ca instituțiile să-și facă treaba?”, a scris Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Primarul a promis cetățenilor din sectorul 4 că nu va sta „impasibil, nici atunci când astfel de situații nu sunt în atribuțiile noastre, dar se petrec în zona de care răspundem”. „Nu putem să stâm cu mâinile în sân până când se va produce următorul accident. Nu contează pe raza cărui sector sau localitate de întâmplă tragedia”, a spus Daniel Băluță.

Pe splaiul Unirii, atât către sensul spre București, cât și pe sensul spre Glina, sunt kilometri întregi unde malurile Damboviței nu sunt asigurate în niciun fel. „De ani de zile lipsesc gardurile de protecție sau parapeții, însă autoritățile nu au remediat neregulile, deși s-au produs multe accidente, în urma cărora mașinile au ajuns în apă”, susține primarul sectorului 4, adăugând că „lipsa acestor sisteme de protectie le-a anulat orice șansă la viață tinerei de 26 de ani și tatălui unui copil de 8 ani”.

Am citit cu uimire comunicatul venit de la Primăria Capitalei care, în loc să-și ceară iertare și să rezolve în aceeași zi problema, susține că acel accident nu ar intra în raza lor de acțiune. Dar alte accidente intră? „Până la limita administrativă a Bucureștiului, zona este în administrarea PMB, prin administrația străzilor. De la graniță, intră în administrarea apelor române și a autorităților locale din Ilfov” – a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat. Numai că cei de la Apele Române îi contrazic pe cei de la Primăria Capitalei: „Există din 1987 un Decret de preluare a râului Dâmbovița de către Primăria Generală a Municipiului București. În cadrul acestui proiect, la capitolul «lucrări colaterale, amenajarea râului Dambovița», apare specificat faptul că jardinierele și gardul aferent intră în administrarea Primăriei Generale”. Fac un apel la primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să ia în serios problema şi să lămurească urgent situația, să impună măsurile necesare și să le comunice cetățenilor

Daniel Băluță

Olimpia Diaconiuc