11.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 4:06
No menu items!

Premierul Victor Ponta: Voi discuta cu Vasile Cepoi despre acuzațiile ANI

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat marți că va discuta cu Vasile Cepoi, despre acuzațiile pe care i le-a adus ANI. Primul ministru a afirmat că, în urma acestei întrevederi, va decide dacă-l va demite pe ministrul Sănătății sau îl va păstra în echipa guvernamentală.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut marți Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să înceapă cercetările în cazul ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pe care-l acuză  de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene și de acte asociate corupţiei, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU,  pe vremea când actualul ministru era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Victor Ponta a afirmat că ministrul Sănătății nu este membru de partid, fiind numit doar pentru că fusese secretar de stat în guvernul anterior  și urma să contribuie la definitivarea proiectului de lege a sănătății. ”O să văd în ce stadiu e legea sănătății, domnia sa a avut un mandat foarte clar pe care și l-a îndeplinit foarte bine, dacă în 2010 sau 2011 a făcut ceva ilegal, sigur că va răspunde pentru asta.”- a subliniat  premierul Victor Ponta care a mai spus că dacă instanța va decide că acuzațiile ANI sunt adevărate, Vasile Cepoi nu va mai răne ministru și nici nu va putea candida în următorii trei ani

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a declarat marți, după ce a fost acuzat de ANI că ar fi primit ilegal fonduri europene din programele POSDRU, că a studiat acuzațiile și că afirmați că ar fi încălcat legea este de rea-credință. El susține că a vorbit cu  premierul care ar fi afirmat că-l susține. Ministrul Sănătății a adăugat își rezervă dreptul de a da în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI) “pentru afectarea imaginii publice şi neacordarea prezumţiei de nevinovăţie”.