24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 16:35

Premierul susține restricțiile pentru studenții și profesorii nevaccinați și netestați:” Se creează un mediu sigur pentru cei care participă la examene”

spot_img

Premierul Florin Cîţu a precizat, joi, în urma deciziei UMF Iaşi ca studenţii şi profesorii să participe fizic la examene doar cu dovada vaccinării, a unui test negativ sau dacă demonstrează că au avut COVID-19, că astfel de măsuri sunt luate pentru a ne asigura că nu răspândim mai departe coronavirusul.

„Eu cred că astfel de măsuri sunt luate pentru a ne asigura că nu transmitem boala, se creeză un mediu sigur pentru cei care participă la aceste examene”, a explicat Cîţu.

Și ministrul Educației,,Sorin Cîmpeanu,  este de părere această decizie este corectă, deoarece acești studenți “nu sunt oarecare”.

„Cu siguranță nu este îngrădit niciun drept. Sunt studenți la Facultatea de Medicină. Ei intră în spitale. Aceste decizii se iau în baza autonomiei universitare și împreună cu reprezentanții studenților. Nici Ministerul Educației, nici vreun partid sau altcineva nu cred că are dreptul să se amestece în deciziile universităților”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis ca studenţii şi profesorii să participe la sesiunea de examene din vară doar dacă prezintă dovada vaccinării, un test PCR sau antigen negative ori adeverinţă că au trecut prin COVID-19.