32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:38
No menu items!

Premierul Nicolae Ciucă „analizează” propunerile președintelui Ucrainei privind noi sancțiuni împotriva Rusiei

spot_img

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, analizează propunerile președintelui ucrainean care a cerut, în discursul său adresat românilor, că sunt necesare noi sancțiuni împotriva Rusiei. Zelenski a dat ca exemplu oprirea importukui de gaze și a tranzitului de mărfuri dinspre Rusia, precum și închiderea porturilor de la Marea Neagră, pentru navele rusești.

„Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia! Nu există alternativă, putem să vorbim despre mai multe programe: petrol în schimbul produselor alimentare, dar este nevoie de a impune alte sancţiuni”, a afirmat Zelenski, în discursul adresat prin videoconferinţă, Parlamentului României.

Întrebat despre aceste solicitări, premierul Nicolae Ciucă a declarat, ulterior ședinței din Parlament, că urmează să le analizeze, iar eventualele noi sancțiuni vor fi anunțate.

„Au fost luate decizii și au fost sancționate companiile rusești.  Analizăm și se vor lua decizii. În portul Constanța putem spune că vom analiza și vom lua o decizie. În acest moment intră gaze din Rusia, dar nu a fost luată o decizie. Din informațiile pe care le am, până acum nu avem cetățeni ruși pe care să-i expulzăm”, le-a răspuns Ciucă jurnaliștilor.

M. Nedelcu